Hlavní obsah

Záchranář bral lidem krev pro „umělecký projekt“ svého kamaráda

Novinky, tcs

Když policisté z floridského okresu Polk vyjížděli před pár dny k hlášenému domácímu násilí, netušili, že budou nakonec řešit mnohem složitější případ. V potyčce byl zapletený 23letý záchranář Daniel Murphy a jeho přítelkyně, policisty však na místě zaujalo také množství hadiček, injekčních stříkaček a vaky s fyziologickým roztokem.

Foto: Polk County Sheriff Office

Daniel Murphy

Článek

Kvůli domácímu násilí volala v pátek ráno na tísňovou linku žena, které ovšem krátce po započetí hovoru Murphy sebral telefon a mrštil jím o zeď. Pár se hádal kvůli údajné Murphyho nevěře a hádka přerostla v potyčku.

Záchranář následně opustil dům, přičemž po cestě sám zavolal tísňovou linku, aby asi postěžoval, že byl přítelkyní napaden.

Když policejní hlídka dorazila, zaujaly ji ovšem na místě také léky na předpis, krevní vaky s fyziologickým roztokem a další vybavení pro odběr krve včetně injekčních stříkaček, které Murphy ukradl z práce.

Japonec kradl sedla na kolo, za 25 let jich zvládl odcizit 5800

Koktejl

Mužova přítelkyně následně policii vylíčila, jak toho jednou s Murphym moc vypila a následně se probudila s intravenózní kanylou zapíchnutou do ruky a vše nasvědčovalo tomu, že jí byla odebrána krev. Na základě toho prý kontaktovala jednu z bývalých Murphyho přítelkyň, která jí prý tvrdila, že i jí muž o odběr krve často žádal.

Murphy popřel, že by ženě odebíral krev proti její vůli, přiznal však policistům, že řadě lidí soukromě krev odebíral. Když se ho ptali na důvod, odpověděl jim, že je to „umělecký projekt jeho kamaráda“. Co přesně se za tím mělo skrývat, není jasné.

Záchranář byl následně zatčen a obviněn z domácího násilí, krádeže a držení léků na předpis bez předpisu. Zda proti němu bude případně vzneseno další obvinění, bude záviset na dalším vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám