Hlavní obsah

Japonec kradl sedla na kolo, za 25 let jich zvládl odcizit 5800

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmapadesátiletý řidič náklaďáku Hiroaki Suda byl letos v únoru přistižen při krádeži dvou sedel z bicyklů v japonské Higašiósace. Policistům spadla brada v údivu, když se z případu drobného zlodějíčka vyklubal případ podivínského muže, který sedla krade už pětadvacet let a u sebe jich má přes 5800.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Suda byl zatčen 23. února, když kamerové záznamy odhalily, že loni v listopadu ukradl dvě sedla na kolo v celkové hodnotě zhruba 8000 jenů (zhruba 1700 korun) na nádraží a na parkovišti v Higašiósace východně od Ósaky.

Během výslechu se Suda policistům přiznal, že nekrade poprvé. Když však mužům zákona začal líčit svůj příběh, spadla jim brada údivem. Řidič totiž své první sedlo ukradl už před pětadvaceti lety. Přineslo mu to prý úlevu od stresu z práce.

Kradení sedel se mu zalíbilo. „Kradl jsem v Tokiu a v Ósace, abych si ulevil od stresu z práce, postupně se ale sbírání sedel ukázalo jako zábava,“ řekl podle agentury Kyodo, která o případu informovala, řidič policistům. Pak je zavedl do pronajaté garáže, kde si svou kořist schovával, policie nalezla přes 5800 sedel.

Podle vyšetřování Suda využil toho, že jako řidič jezdil po celé zemi a kradl na mnoha různých místech. Vzhledem k rozsahu krádeží poměrně málo cenných předmětů, není jasné, jaký dostane trest. Není to však první případ vícenásobných krádeží sedel v Japonsku.

Snadná práce pro policii. Zloděj nechal na místě činu seznam svých dalších cílů

Koktejl

Loni v říjnu byl zatčen jednašedesátiletý Akio Hatori z Tokia, kterého naštvalo, že jemu samotnému kdosi sedlo ukradl. Následně Hatori odcizil přes 159 cyklistických sedel. „Chtěl jsem, aby ostatní lidi zažili, čím jsem si musel projít já. Kradení byl můj způsob pomsty,“ řekl tehdy Hatori.

Reklama

Výběr článků

Načítám