Hlavní obsah

Z francouzského cirkusu zachránili další týrané lvy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem čtyři týrané lvice se podařilo zachránit organizaci One Voice z francouzského cirkusu. Potkal je tak stejný osud, jako nedávno zachráněného lva Jona, který musel podstoupit akutní operací zubů. Vyzáblé zvíře se nyní zotavuje v péči zoologů, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lev Jon zachráněný z francouzského cirkusu podstoupil zákrok u zubařeVideo: AP

 
Článek

Všechna zvířata byla zachráněna z cirkusu na francouzsko-belgických hranicích, kde byla podle organizace bojující za práva zvířat týrána. Po samci Jonovi byly do bezpečí přemístěny čtyři lvice, které se nyní zotavují v záchranné stanici Tonga Terre d'Accueil.

Podle veterinářů byla zvířata týrána. Lvice na tělech měly rány, byly podvyživené, kulhaly a evidentně si prošly krutým zacházením. Podle organizace One Voice k takovému zacházení dojde, když cirkusu dojdou peníze na péči o zvířata, nebo se jedinci stanou pro cirkus nepotřebnými.

Francouzskému cirkusu zabavili zuboženého lva s vytrhanými drápy

Zahraniční

Samec Jon, který byl z cirkusu zachráněn jako první, musel navíc podstoupit akutní operaci zubů. Zvíře bylo silně podvyživené a jevilo známky krutého zacházení. Veterináři v záchranné stanici Jonovi dali chrup alespoň částečně do pořádku a zbavili jej palčivé bolesti, kterou vlivem odhalených nervů musel trpět.

Od operace, která proběhla minulý víkend, se už lvovi daří o mnoho lépe, přibral na váze a pomalu se zotavuje. Kdy ale bude schopný převozu do přirozeného prostředí, je zatím podle veterinářů ve hvězdách.

Japonská zoo prodává džíny roztrhané od lvů

Koktejl

„Na takové závěry je zatím příliš brzy. Nyní se Jon uzdravuje, ale jeho poranění byla značná. Nevíme, kdy bude schopný absolvovat velmi dlouhou a náročnou cestu do Afriky,” uvedla Muriel Arnalová, prezidentka organizace One Voice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám