Hlavní obsah

Youtuber záměrně poslal letadlo k zemi, jde za to na půl roku za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trevor Jacob na konci roku 2021 vyskočil z malého letadla a nafilmoval svůj seskok a havárii letounu. Tvrdil, že šlo o nehodu, ale ukázalo se, že video bylo natočeno v rámci sponzorské dohody. V pondělí za to byl odsouzen k šesti měsícům ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třicetiletý Trevor Jacob těsně před Vánoci v roce 2021 zveřejnil video, na němž jeho letadlo údajně mělo poruchu, a proto vyskočil ven a snesl se k zemi na padáku. Již tehdy však některým uživatelům přišlo podivné, že padák měl již rovnou na zádech a ven vyskočil se selfie tyčí v ruce.

Pomocí kamery na tyči pak natočil nejen svůj seskok, ale také zřícení letadla do lesa, zhruba 35 minut po startu z kalifornského letiště Santa Barbara. Následné vyšetřování však ukázalo, že Jacob ve skutečnosti nikam neletěl a od začátku měl v plánu nechat letadlo spadnout.

Video, které již mezitím bylo odstraněno, totiž vzniklo na základě sponzorské spolupráce s výrobcem pouzder na karty, klíče a dalšího příslušenství. Soud v Kalifornii také zmínil, že video vzniklo s jasným záměrem získat na videoserveru YouTube co nejvíce zhlédnutí a vygenerovat tím finanční zisk.

Vedle toho ovšem Jacob ani nespolupracoval s úřady. Nehodu sice sám nahlásil, ale tvrdil, že místo pádu letadla nezná, přestože se k němu později vydal, aby vrak vyzvedl a zničil, informoval server BBC.

Trest ve výši šesti měsíců za mřížemi za ničení důkazů, zatajování a maření federálního vyšetřování Jacob přijal bez vytáček. A dokonce jej ve svém prohlášení označil za „správné rozhodnutí“. Vedle toho uvedl, že po vyšetření celého případu a vynesení rozsudku se cítí velmi pokořen.

Letadlo ztroskotalo v bažině zamořené krokodýly

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám