Hlavní obsah

Letadlo ztroskotalo v bažině zamořené krokodýly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pilot lehkého letadla na Floridě letos pravděpodobně prožil nejděsivější Halloween v životě. Hned nad ránem totiž jeho stroj skončil v mokřinách prolezlých krokodýly a na záchranu čekal dlouhých šest hodin.

Pilot ztroskotal s letadlem v bažině. Sedl si na křídlo a čekal na pomoc.Video: WPLG-TV, AP

 
Článek

Pilot malého letadla Cessna Skyhawk 172M se brzy ráno v úterý 31. října dostal do potíží a s velkou dávkou štěstí svůj stroj dokázal posadit do bažin v národním parku Everglades na samém jihu Floridy.

Na tísňovou linku zavolali lidé z letecké školy v Homesteadu, k níž letadélko patřilo, ale kvůli značně odlehlé lokalitě museli na místo klasických záchranářů vyrazit hasiči se speciálním záchranným vrtulníkem. Na místě našli muže sedět na křídle ne zcela potopeného stroje a odtud jej na laně vyzvedli.

Pilot později sdělil, že v bažině skončil kolem čtvrté hodiny ranní. Záchrana dorazila až zhruba v deset dopoledne, a tak strávil celých šest hodin ve značně nehostinném prostředí. Později jej charakterizoval slovy, že všude kolem byli „aligátoři, komáři a všechno to ostatní“, uvedl web USA Today.

Hasiči poté muže převezli do nemocnice, kde mu navzdory nebezpečím všude kolem a zejména navzdory problémům s letadlem byla ošetřena pouze drobná zranění.

V Austrálii se zřítilo letadlo, oba piloti odešli po svých

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám