Hlavní obsah

Youtuber si zacementoval hlavu do mikrovlnky. Zachránit ho museli naštvaní hasiči

Novinky, tcs

Pro slávu a sledovanost cokoliv. Na tom je založena spousta youtubových kanálů včetně toho se jménem TGFbro. Autoři tohoto kanálu natáčí videa s kousky, které by mohly při troše snahy aspirovat na Darwinovu cenu. Jeden z nich, dvaadvacetiletý Jimmy Swingler, to minulou středu málem dokázal. Nechal si zacementovat hlavu do mikrovlnné trouby a zachránit ho museli až hasiči.

Foto: West Midlands Fire Service

Hasiči vyprošťovali mladíka déle než hodinu.

Článek

Nebezpečný kousek začali mladíci natáčet ve středu krátce po poledni. Swingler si na ochranu nasadil na hlavu igelitový pytlík a do úst dal trubičku na dýchání. Pak strčil hlavu do mikrovlnné trouby, kterou jeho přátelé následně vyplnili sedmi baleními cementově směsi.

Jenže dýchací trubička se brzy začala ucpávat a Swingler se chtěl dostat ven. Přátelé nemohli s rychle tuhnoucí směsí už nic dělat, a tak jim nezbylo nic jiného než krátce před druhou hodinou zavolat na tísňovou linku. Do garáže ve Wolverhamptonu dorazila pětice hasičů, která uvízlého muže začala vyprošťovat. To trvalo více než hodinu.

„Jakkoli vtipně to možná může znít, tenhle mladík se mohl udusit nebo opravdu vážně zranit,“ uvedl velitel hlídky Shaun Dakin. Hasiči nejprve pomocí šroubováku vysekali kus cementu, aby se Swinglerovi mohlo lépe dýchat. „Museli jsme ale postupovat s nejvyšší opatrností, protože jsme sekali blízko jeho hlavy,“ vysvětlil Dakin.

Foto: West Midlands Fire Service

Rozdělat mikrovlnku tak, aby youtuber nedošel úhony bylo náročné.

Pak začali hasiči opatrně rozřezávat mikrovlnku. „Tohle nás opravdu nějak nenadchlo,“ sdílelo pak hasičské oddělení fotku z celé události na Twitteru. Důvod je prostý. „Celá skupina se nám strašně omlouvala, ale tohle je přesně ten typ volání, kvůli kterému jsme mohli chybět jinde při nějakém neštěstí,“ dodal naštvaný Dakin.

Šílené youtubery to ale asi jen tak nezastaví. Hned druhý den totiž video sdíleli na jejich účtu a dosáhli více téměř tří miliónů zhlédnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám