Hlavní obsah

William a Kate před sobotní korunovací navštívili hospodu v Soho. Dojeli tam metrem

Britský princ William a jeho manželka Kate se ve čtvrtek metrem vydali do jedné z londýnských hospod. S návštěvníky podniku se bavili o vrcholících přípravách na sobotní korunovaci krále Karla III. ve Westminsterském opatství.

Princ William s manželkou Kate jeli metrem do hospody na pivoVideo: Reuters

 
Článek

Prince a princeznu z Walesu přivítaly davy lidí před hospodou Dog and Duck ve čtvrti Soho, která je srdcem londýnského nočního života. William a Kate poté zamířili dovnitř, aby se setkali se štamgasty, hostinskými a majiteli podniku.

„Doufám, že všechno půjde dobře, držím palce,“ řekl William ke korunovaci, než si uvnitř hostince z 19. století sám načepoval pintu piva. Na otázku ohledně nadcházejících oslav Kate, která při rozhovoru s hosty popíjela pivo, odpověděla, že to bude „rušné období“.

Princ William zaskakoval v indické restauraci, přijal rezervaci od zákazníka

Koktejl

Kate a William budou v sobotu následovat zlatý kočár krále Karla v procesí centrem Londýna. Na cestu do hospody zvolili méně okázalý způsob dopravy, jeli linkou metra pojmenovanou na počest zesnulé královny Alžběty II.

Korunovace bude největší slavnostní událostí od té z roku 1953, kdy byla korunována královna Alžběta II. Pro některé Brity je to příležitost, která nastane jednou za život, pro další je to vítaná událost hlavně proto, že díky ní mají v pondělí den volna a dovolenou navíc.

Jsou jako upíři

Ale někteří pro to moc pochopení nemají. „Prostě mi všechno berou. Nikdy ani den nepracují,“ řekl agentuře Reuters 68letý Philip Nash, když zametal ulice ve Whitechapelu, zanedbanější části východního Londýna. „Chtěl bych, aby sem někdo z nich přišel, aby šel zametat tuhle ulici. Znáte někoho z nich, kdo by odvedl celodenní práci? Jsou jako upíři, vysávají mi krev,“ dodal.

Jiní se však korunovace nemohou dočkat. „Tohle bych si nenechal ujít za nic na světě,“ řekl Tony Chen, který přijel ze střední Anglie, aby se zde s předstihem utábořil, přestože má vážnou srdeční vadu. „Být doma a sledovat to v televizi není jako být tady naživo,“ dodal.

William a Kate slaňovali ze skály a donesli záchranářům pizzu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám