Hlavní obsah

Vzpěračku nechtěli pustit do letadla, dokud neprokáže, že je žena

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské aerolinky Utair se omluvily dvaačtyřicetileté vzpěračce Anně Turaevové, kterou ochranka odmítla vpustit do letadla, i když měla všechny doklady v pořádku. Pracovníci ostrahy však nevěřili, že je žena, a pokládali jí ponižující otázky. Několikanásobná mistryně světa si toto chování nenechala líbit.

Foto: Profimedia.cz

Vzpěračská šampionka zažila na ruském letišti pocity ponížení a hanby.

Článek

Anna Turaevová je šestinásobnou mistryní světa a desetinásobnou mistryní Evropy v silovém trojboji. V této vzpěračské disciplíně rovněž drží několik světových, evropských i ruských rekordů.

V neděli sportovkyně, která nyní pracuje jako trenérka, letěla z Petrohradu do  Krasnodaru. Během odbavování ji však pracovníci letiště odmítli vpustit do letadla. Nechtěli totiž uvěřit tomu, že je žena, jak má napsáno v pasu.

Foto: Profimedia.cz

Vzpěračka ráda pózuje nahoře bez.

„Bylo to ponižující. Před celou frontou mi dávali lekce jako malému dítěti a kladli mi otázky intimní povahy. Chtěli vědět, jakou roli v životě hraju, a nejen v životě, i v posteli,“ uvedla žena, která se už před lety přihlásila k lesbické orientaci.

Tři Číňanky odmítli na letišti odbavit. Jejich obličeje byly po plastické operaci k nepoznání

Koktejl

Do letadla byla Anna nakonec vpuštěna, po cestě jí však zbyl kalich pořádné hořkosti. „Nepracovala jsem tvrdě celé mládí, neprolévala krev a pot pro mou zemi, aby se mnou pak bylo takhle zacházeno,“ postěžovala si na sociálních sítích a pracovníky aerolinek označila za homofoby.

Aerolinky případ prošetří

Vedení aerolinek okamžitě po zveřejnění celého případu přispěchalo s omluvou. „Omlouváme se za hrozné chvilky, které jste musela zažít. Je to absolutně nepřijatelné. Zcela určitě zkontrolujeme naše pracovníky, kteří měli službu při vašem letu, a vyřešíme to,“ uvedlo vedení aerolinek.

Foto: Profimedia.cz

Anna na počátku své vzpěračské kariéry.

Nutno podotknout, že vzpěračská šampionka se ráda stylizuje do mužské role. Holí si hlavu a ochotně pózuje nahoře bez, což v případě její muskulatury svádí k úvahám o mužském těle.

„Takhle se vidím a nebudu se měnit a vypadat jinak. Miluju nakupování, kadeřnictví, manikúru a kosmetiku. Tohle je můj styl. Životní styl, ve kterém se cítím pohodlně,“ vysvětlila Turaevová.

Reklama

Výběr článků

Načítám