Hlavní obsah

Výhra 30 miliard. Přistěhovalec do USA trpící rakovinou trefil jackpot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let se léčí s rakovinou, teď se ale na 46letého muže, jenž žije v Portlandu v americkém státě Oregon, usmálo také štěstí. V loterii Powerball trefil jackpot a vyhrál 1,3 miliardy dolarů (30,6 mld. Kč).

Foto: Jenny Kane, ČTK/AP

Šťastný výherce Cheng Saephan na tiskové konferenci v Salemu v americkém státě Oregon

Článek

„Jsem vděčný za loterii i za to, jakého se mi dostalo požehnání. Život se mi změnil,“ komentoval svou výhru Cheng Saephan, který se před třiceti lety přistěhoval do USA z rodného Laosu.

„Teď můžu zabezpečit svou rodinu a postarat se o své zdraví. Najdu si dobrého doktora,“ dodal podle listu The New York Post otec dvou dětí, který minulý týden prodělal zatím poslední chemoterapii.

Jako pacient s těžkou nemocí si v první chvíli kladl otázku, jak dlouho ještě zůstane naživu a zda peníze stihne utratit.

Tři jackpoty za sebou. Slovenští sázkaři měli žně

Evropa

O výhru se v každém případě podělí rovným dílem s rodinnou známou, která se na společném nákupu sázenek podílela sty dolary (2350 Kč). Když se muž o výhře dozvěděl, ihned jí telefonoval.

„Zeptal jsem se jí: ‚Laizo, kde jsi?‘ A ona odpověděla, že jede do práce. Tak jsem jí řekl: ‚Už nemusíš,‘“ vylíčil pan Cheng na tiskové konferenci.

Pro svou rodinu chce nyní koupit v Oregonu nový dům. A v sázení prý bude pokračovat. „Třeba budu mít zase štěstí. Hraju dál,“ prohlásil výherce, který začátkem dubna podal na terminálu v jedné samoobsluze více než dvacet sázenek. Výherní čísla byla 22, 27, 44, 52, 69 a dodatkové číslo devítka.

Podle oregonských zákonů nemohou loterijní hráči až na několik výjimek zůstat v anonymitě. Na vyzvednutí ceny mají vítězové jeden rok.

Australan léta sázel stejná čísla, a nic. Pak to změnil a trefil jackpot

Koktejl

Výběr článků

Načítám