Hlavní obsah

Výherce rekordního jackpotu si již převzal svých 113 miliónů

Novinky, Tomáš Loskot, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ženatý muž středního věku, který nesázel moc pravidelně. To je šťastlivec, jenž v srpnu vyhrál rekordních 113 miliónů korun ve Sportce. To je, alespoň prozatím, vše, co je novopečený multimilionář a výherce nejvyšší individuální výhry v dějinách naší země o sobě ochoten zveřejnit.

Foto: Jana Slováková

David Svoboda a Lenka Hochová, členové redakce školního časopisu Echo hodonínské průmyslovky při předání ceny za 3. místo.

Článek

"Sportku jsem sázel vždycky, ale ne moc pravidelně. Tentokrát jsem tak trochu podlehl sázkové horečce a na tiket jsem napsal rozpis, do kterého jsem jako tutovku obsadil dvacítku. Ta mi totiž už párkrát některé mé pokusy zhatila, a tak jsem si říkal, že by konečně mohla zabodovat," přiznal výherce, jenž si přeje zůstat nadále v anonymitě.

Sázka nebyla podána formou náhodného tipu, sázející si tedy vsadil na svoje vlastní, ryze náhodná čísla. "Čísla, která jsem tipoval, pro mne nemají žádný jiný význam. Nebyla to ani data narození mých blízkých či něco podobného," uvedl.

Přiznal zároveň, že bohatství s jeho dosud poměrně všedním životem pořádně zamává. "Jsem úplně obyčejný člověk, který nikdy neměl s takovou vysokou sumou co do činění, natož abych ji měl na svém kontě. A tak si napřed budu muset na tento nový fakt zvyknout a hned v druhé řadě se s ní budu muset naučit zacházet. Myslím ale, že na to jsou odborníci přes finance, kteří se vyznají a poradí mi."

Radu bude potřebovat, vždyť jde o sumu, za niž by si mohl pořídit například 280 automobilů Škoda Octavia v základní výbavě nebo dvanáct nejluxusnějších vozů značky Rolls-Royce.

"Nemohl jsem usnout"

To, že vyhrál zatím nejvyšší jackpot v historii číselné loterie Sportka, věděl hned po večerním televizním slosování. Šok mu nedovolil usnout. "Skoro celou noc jsme spolu se ženou seděli a debatovali o tom, co s výhrou uděláme. Teprve k ránu se nám pak podařilo usnout," popsal své bezprostřední pocity.

Jak s nenadálým bohatstvím naloží, ještě nemá ani po dvou měsících potuchy. "Je třeba si vše náležitě a v klidu promyslet. A k tomu jsem se zatím nedostal. Je příliš brzy a myslím, že důsledky výhry jackpotu si budu uvědomovat postupně. A tak jsem si zatím udělal jen jednoduchý plán prvních nezbytných kroků, které musím učinit. Tak půl roku budu přemýšlet o tom, co a jak dál. Rozhodně to život můj i celé mé rodiny obrátí naruby, tím jsem si zcela jistý."

Anketa

Přestali byste po výhře pohybující se v desítkách miliónech korun pracovat?
ANO.
45,9 %
NE.
54,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 501 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackpot padl, vše bere jediný výherce

Od května letošního roku se nikomu nepodařilo uhodnout všech šest čísel sázkové hry Sportka a jackpot mohl utěšeně růst. Při středečním losování tak bylo...

Výběr článků

Načítám