Hlavní obsah

Jackpot padl, vše bere jediný výherce

Novinky, Tomáš Loskot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Od května letošního roku se nikomu nepodařilo uhodnout všech šest čísel sázkové hry Sportka a jackpot mohl utěšeně růst. Při středečním losování tak bylo ve hře přes 110 miliónů korun. To je však již minulostí. Jediný výherce totiž čísla uhodl a bere historicky nejvyšší výhru v dějinách Sportky.

Foto: Matouš Suchochleb

ČůzFest

Článek

Šťastný výherce na svém tiketu v jednom sloupku vyplnil čísla 18, 20, 29, 32, 45, 46 a stal se z něj multimiliónář. Svou výhrou 112 931 591 korun (bez záruky) tak překonal nejvyšší individuální výhru 74,292 miliónu korun, kterou získali loni na jaře dva sázející, kteří se podělili o dosud rekordní jackpot 148,583 miliónu korun.

Předpokládaná částka pro první pořadí Sportky pro následující losování je 32,2 miliónů korun, sdělili ČTK zástupci společnosti Sazka.

:. ANKETA
Pokoušeli jste štěstí a vsadili jste si? Hlasujte v anketě na konci článku.

Pro výhru stačilo vsadit 14 korun

Pro historickou výhru přitom stačilo vsadit jeden sloupek za 14 korun. Kdo chtěl mít větší šanci, vyplnil na sázence všech deset sloupků. Kolik jich vsadil výherce se prozatím neví. Jelikož se však nejednalo o jackpot s letní premií stačil sloupek jeden bez vsazené hry Šance, která stojí 10 korun. Plně vyplněný tiket s vsazenou hrou Šance pak stojí 150 korun. Ve hře Šance se losuje číslo tiketu.

Ve 34. týdnu Sportky byla ve středu 20. srpna tažena následující čísla
I. tah
182029324546
dodatkové číslo: 42
II. tah
141522263445
dodatkové číslo: 25
Hra Šance
723725
Bez záruky

Sázkové šílenství k terminálům přilákalo dvojnásobně více lidí, než obvykle. V některých oblastech republiky se počet sázkařů dokonce ztrojnásobil. Sázkovému šílenství nejvíce propadají lidé na severní Moravě a v Praze. Nejméně milovníků hazardu bylo zaznamenáno na jihu Čech, řekl ČTK Jiří Houška z loterijní společnosti Sazka.

Jak uplatnit výhru

Sazky radí skutečnost o výhřa pro jistotu nikomu nesdělovat, nejvýše nejbližším, kteří mají stoprocentní důvěru. Na výherním potvrzení o sázce na zadní straně je potřeba vyplnit své jméno, adresu, číslo občanského průkazu a podpis. Pak si můžete telefonicky s pracovníkem dispečinku SAZKA na tel. čísle 266 12 12 66 domluvit, kdy a kde si výhru vyzvednete. Při telefonování je potřeba mít výherní potvrzení o sázce u sebe, pracovník dispečinku bude pro ověření požadovat z potvrzení určité informace. Výhra může být uplatněna podle herního plánu až do 35 dnů po tahu.

Na výplatu výherní částky má Sazka dle herního řádu lhůtu šedesát kalendářních dní od uplatnění nároku.

Anketa

Vsadili jste si?
ano
63,9 %
ne
36,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3218 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám