Hlavní obsah

Vrátila se z dovolené a dům našla v troskách. Omylem jej zbourali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Susan Hodgsonová z Georgie nebude na svou poslední dovolenou vzpomínat v dobrém. Zatímco byla pryč, demoliční firma strhla její dům, protože si její pracovníci spletli adresu.

Foto: Profimedia.cz

Z domu Susan Hodgsonové zbyla jen hromada prken.

Článek

Stržený dům v Atlantě byl sice zhruba 15 let neobývaný a takzvaně zabedněný, ale rozhodně nešlo o žádnou ruinu. Byla to nemovitost, která rodině patřila již dlouho a Susan se o něj vzorně starala.

„Daně jsou zaplacené a všechno je v pořádku,“ vysvětlovala později agentuře AP a dodala, že také pravidelně sekala trávu a upravovala pozemek, takže nic nenasvědčovalo tomu, že by dům měl být určen ke stržení.

O nemilé události Susan telefonicky informovala sousedka, která se ptala, zda dům nechala strhnout sama majitelka. Když se ukázalo, že nejde o Susaninu iniciativu, šla se sousedka zeptat přímo dělníků, ale ti ji hrubě odbyli.

Susan tedy na místo vyslala člena rodiny, který chtěl vidět povolení nebo příkaz ke zbourání. Když jej však šéf demoliční party vytáhl, vyšlo najevo, že si dělníci spletli adresu. Demoliční firma od té doby s majitelkou domu nekomunikuje, pouze stanici Fox poskytla prohlášení, podle kterého případ vyšetřuje. Na místě ovšem zůstala hromada materiálu, který po zboření domu nebyl odklizen.

Jde v krátké době o další případ, kdy byl v Atlantě omylem stržen nesprávný dům. Letos v srpnu americká média informovala o Everettu Tripodisovi, jehož dům nechala radnice nejen strhnout, ale ještě po něm za provedenou demolici vymáhala v přepočtu zhruba 1,5 milionu korun.

Radnice omylem strhla Američanovi dům, teď po něm chce 1,5 milionu za demolici

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám