Hlavní obsah

Volali policii k rozkládající se mrtvole. Nález hlídku pobavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vskutku netradiční výjezd zažili ve středu vídeňští policisté. Kdosi je zavolal, protože se prý chodbou bytového domu šířil zápach rozkládajícího se masa a volaný měl obavy, že by mohlo jít o kriminální čin, snad i o vraždu. Po příjezdu nicméně muži zákona zjistili, že odér vydávají boty souseda, které si nechal přede dveřmi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neobvyklým výjezdem se pochlubili sami policisté na svém twitterovém účtu, aniž by upřesnili, kdy a kde k němu došlo.

„Některé mise se ukážou být zcela odlišné, než se původně očekávalo,“ uvedli policisté. Hlídka zřejmě byla připravena na nejhorší možný scénář, kdy by mohla nalézt mrtvého člověka. Toho se nejspíš obával i volající.

Nakonec se ukázalo, že zápach, který podle volajícího znepokojivě zaplnil schodiště bytového domu, nepochází od ničeho, co právě zemřelo, ale z bot souseda, který si je vyzul a zanechal na chodbě.

Policie nedorozumění přijala se smyslem pro humor a pochopením. Na závěr ještě instruovala obyvatele Vídně, aby se podobných omylů nebáli a v případě jakýchkoliv pochybností stejně zavolali rakouskou tísňovou linku 133.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám