Hlavní obsah

Vlak v USA měl 20 hodin zpoždění. Cestující si mysleli, že je unesli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta z Virginie na Floridu se stovkám pasažérů protáhla na více než dvojnásobek kvůli tomu, že na trase vykolejil jiný vlak. Někteří z nich navíc navzdory hlášení personálu nabyli přesvědčení, že se stali obětí únosu.

Foto: Profimedia.cz

Vlak společnosti Amtrak (ilustrační foto)

Článek

Autovlak společnosti Amtrak, který spolu s cestujícími převážel i jejich vozy, vyjel z města Lorton ve Virginii v pondělí kolem pěti hodin odpoledne a do cíle v Sanfordu na Floridě měl dorazit po sedmnácti hodinách, přibližně v deset dopoledne následujícího dne.

Ale dojel tam až ve středu nad ránem, protože cestou nabral dvacetihodinové zpoždění. Na trati totiž po srážce s autem vykolejila nákladní souprava a autovlak musel jet objízdnou trasou.

To cestu samozřejmě prodloužilo, další prodlevu pak způsobil palubní personál. Vzhledem ke zpoždění mu totiž skončila směna, a tak se u města Denmark v Jižní Karolíně muselo čekat, až dorazí nová posádka.

Podle firmy Amtrak bylo na palubě 350 osobních vozů a 563 cestujících, z nichž někteří došli k závěru, že se jedná o vlakový únos, a začali volat na tísňovou linku. A to i přesto, že se je palubní personál snažil přesvědčit o opaku.

„Pro ty z vás, kdo voláte policii: nedržíme vás jako rukojmí. Dáváme vám všechny informace, které máme,“ bylo slyšet z reproduktorů.

Jako cesta peklem

Mnoho lidí si také stěžovalo, že ve vlaku docházelo jídlo, hygienické a zdravotnické vybavení a také nebylo možné vyvenčit zvířata. Dopravce však tvrdí přesný opak.

„Poskytli jsme cestujícím nápoje i jídlo a všechno jsme cestou doplňovali od místních prodejců. Náš personál také pomáhal s venčením domácích mazlíčků,“ píše dopravce v prohlášení.

A ačkoliv to pár lidí bralo s nadhledem, většina byla značně podrážděná a rozzlobená. „Bylo to jako cesta peklem,“ okomentovala to jedna z cestujících s poukazem na stav železniční dopravy ve Spojených státech.

Železniční dopravu v Anglii zastavila uprchlá želva

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám