Hlavní obsah

Vítězi krvavé koridy v Peru se stali býci

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cajamarca

Mexická toreadorka Melina de la Parraová byla zraněna při býčích zápasech v peruánské Cajamarce. Čtyřsetkilové zvíře ji nabralo na roh a útočilo na ni i poté, co spadla na zem. V dalších soubojích byl zraněn i její kolega a jeden z diváků, který se chtěl koridy zúčastnit, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Býci na zápasech v Peru zranili několik lidíVideo: Reuters

 
Článek

Býčí zápasy se v minulých dnech konaly 850 kilometrů severně od hlavního města Limy během festivalu Celendin. Parraová se na matadorku teprve zaučuje. Poté, co na ni býk zepředu zaútočil, byla schopna z ringu odejít po svých. Její stav je stabilizovaný.

Další zvíře pak napadlo diváka, který si chtěl býčí zápasy vyzkoušet, několikrát při tom ale upadl. Stejně jako Parraové přispěchali i jemu na pomoc asistenti, kteří zabránili větší tragédii.

Rovněž pak pomohli pikadorovi, jezdci na koni, který před začátkem samotného zápasu bodá do býka kopí. Ten utrpěl zranění poté, co ho býk nabral ze strany.

V Peru se koná průměrně 540 býčích zápasů ročně, což je víc než v ostatních zemích Latinské Ameriky. V zemi je 18 významných býčích arén a protesty proti této zábavě jsou tam minimální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám