Hlavní obsah

Vím o vás vše! Iluzionista ničil lidi přísně důvěrnými informacemi

– Brusel
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Několik náhodně vybraných lidí z belgického Bruselu se stalo součástí zajímavého experimentu. Pod záminkou natáčení televizního pořadu byli jednotlivě zváni do stanu, kde jim iluzionista jménem Dave sděloval údaje z jejich života. Informace však byly až neuvěřitelně přesné, což vyvedlo účastníky z míry. Dave totiž fakta nehádal, čerpal je z internetu.

Vím o vás vše! Iluzionista ničil lidi přísně důvěrnými informacemi

 
Článek

Domnělý kouzelník se pochopitelně ani jednou nezmýlil a už od začátku bylo patrné, že zúčastnění lidé jsou z něj nervózní. Situace se však stala ještě podivnější v okamžiku, kdy se Dave přesunul od jména nejlepší přítelkyně nebo barvy motorky k mnohem citlivějším údajům.

Dave začal sypat z rukávu čísla bankovních účtů nebo částku, kterou daná žena utratila minulý měsíc za oblečení. To už se jednotliví účastníci napjatě vrtěli na židli. Krátce poté spadla zástěna a odhalila pohled na skupinu maskovaných lidí u počítačů. Ti celou dobu hledali informace o člověku, který seděl na židli.

Zároveň se na obrazovce objevila zpráva: „Celý váš život je online. Může to být použito proti vám. Buďte opatrní.“

Video bylo vytvořeno na zakázku Federace belgického finančního sektoru. Ta tím chtěla upozornit na množství informací, které o sobě lidé sdělují na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám