Hlavní obsah

Vídeňanka narazila při míchání mražené zeleniny na hlavu mrtvé myši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Nevábnou ingredienci objevila mladá Vídeňanka v mražené zelenině, když ji vysypala ze sáčku na pánev a začala ji smažit. Mezi kousky baby karotky a brokolice na ni při míchání „vykoukla“ hlava mrtvé myši.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nechutnou zkušenost získala 23letá žena minulý týden, když připravovala sobě a otci jídlo, kde zelenina měla být přílohou. „Té hlavy jsem si hned nevšimla, protože byla pod zeleninou schovaná,“ vylíčila šokující chvíle v rozhovoru pro deník Kronen Zeitung.

Hrůzný nález učinila až po chvíli míchání. „Byl to pro mě šok. Měla jsem dokonce slzy v očích,“ dodala s tím, že všechno mohlo dopadnout i hůře.

„Naštěstí jsem nic neochutnala. Můj otec pak musel všechno vyhodit, protože jsem se toho příliš bála,“ pokračovala mladá žena. Na smetiště putoval nejen obsah sáčku, ale i pánev a vařečka.

Když se otřesená kuchařka následující den vzpamatovala, obrátila se na výrobce polotovaru. „Poslala jsem jim fotky i s výrobním kódem. Čekala jsem, že potrvá tak dva týdny, než dostanu odpověď,“ uvedla.

Výrobce ale zareagoval promptně. Především stáhl z prodeje celou šarži zmíněného produktu a otřesené zákaznici se „z celého srdce“ omluvil. „Jsme touto událostí také překvapeni. Byl to nešťastný a ojedinělý případ,“ uvedla firma s příslibem důkladného vyšetření události.

„Zvířata jsou v přírodě všude. Sklízecí stroj je zpravidla zaplaší, v tomto případě ale myš zřejmě nestačila utéci,“ dodal mluvčí společnosti podle deníku Bild. Poškozená žena podle něj dostane finanční odškodnění, jehož výši obě strany nechtějí zveřejňovat.

Inspekce našla v Sapě myší trus, prodejnu zavřela

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám