Hlavní obsah

Vězňům se podařilo utéct díky arašídovému máslu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli večer se 12 vězňům z vazební věznice okresu Walker v americkém státě Alabama vydařil vskutku originální útěk. Zatímco jiní útěkáři se snaží například prokopat si tunel, těmto vězňům stačilo jediné – arašídové máslo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vězni strávili na svobodě jen pár hodinVideo: Reuters

 
Článek

Skupina vězňů si potají schraňovala burákové máslo ze sendvičů a v neděli provedla svůj plán, který nepatří k těm nejsofistikovanějším, ale který překvapivě zafungoval. Pomocí arašídového másla totiž vězni zamaskovali číslo nad dveřmi vedoucími z vězeňské budovy jejich cely.

„Možná to zní šíleně, ale oni šílení jsou,“ sdělil na pondělní tiskové konferenci šerif okresu James Underwood. Vězni totiž využili toho, že v kontrolní místnosti, ze které se ovládají zámky dveří, měl zrovna službu mladý a nezkušený dozorce, který byl ve věznici zaměstnán jen pár dní.

Špatné tlačítko

V neděli večer, kdy se vězni nacházeli mimo své cely, se jeden z kriminálníků začal dožadovat návratu do své cely. Dozorce si číslo nad dveřmi zkontroloval na monitoru a stiskl příslušné tlačítko. To však ve skutečnosti odemklo dveře vedoucí ven z věznice a otevřelo tak tuctu mužům dveře ke svobodě.

Šerif Underwood nechtěl prozradit, zda nezkušeného dozorce čeká nějaký trest.

„Nechci ho omlouvat, ale je to ještě mladý kluk a v tu dobu měl na starosti 150 vězňů,” sdělil šerif televizi NBC.

Na útěku pouze pár hodin

Všechny vězně až na jednoho se podařilo pochytat do osmi hodin. Pouze čtyřiadvacetiletý Bradley Andrew Kilpatrick obviněný z držení a distribuce drog strávil na útěku delší čas. Podařilo se ho dopadnout až v úterý večer nedaleko města West Palm Beach ve státě Florida.

Ve skupině uprchlíků byli vězni ve věku od 18 do 30 let. Čelili obviněním z rušení veřejného pořádku, domácího násilí či dokonce pokusu o vraždu. K nim teď přibudou obvinění z útěku z vězení. Ke snídani už také patrně nebudou dostávat své oblíbené sendviče s burákovým máslem.

Reklama

Výběr článků

Načítám