Hlavní obsah

Velkého králíka čekala téměř jistá smrt, dnes dělá radost tisícům lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Králík Alex by pravděpodobně skončil na pekáči, kdyby si ho na trhu nevšimli dva zachránci. Ti s ním nyní jezdí na nejrůznější akce, kde dělá radost mnoha lidem. Do jisté míry se tak dá označit za terapeutické zvíře.

Z králíka Alexe se stala místní celebrita, v elektrickém autíčku navštěvuje nejrůznější akceVideo: AP

 
Článek

Josh Row a Kei Kato si králíka Alexe pořídili již v roce 2020. Tehdy jej totiž podle serveru Fox News objevili na masném trhu v kalifornském městě Modesto, takže se dá předpokládat, že by dost pravděpodobně skončil na talíři. Ale Josh a Kei s ním měli jiný záměr.

Odvezli si jej do San Franciska a původně jej chtěli jako domácího mazlíčka. Ale pak ho začali víceméně všude brát s sebou, a když viděli, jak nadšené reakce Alex vzbuzuje u lidí, začali s ním chodit i na různé akce.

Alex se tak podíval například na sportovní zápasy, ale také do nemocnic a na letiště, kde zlepšuje náladu pacientům nebo cestujícím, kteří mají strach z létání. Není to tedy terapeutické zvíře v pravém slova smyslu, ale do jisté míry tak působí.

Alex je takzvaný vlámský králík, což je skutečně velké plemeno. Váží tedy ke čtrnácti kilogramům, a proto mu majitelé pořídili i vlastní vozítko. Nejprve to byl spíše kočárek, ale nyní si Alex jezdí v malém elektrickém autíčku.

„Ukazujeme ho rádi, protože lidem zlepšuje náladu. A on sám má také rád pozornost,“ popsal Josh soužití s králíkem Alexem.

Čtvrť v Iowě terorizoval malý černý králíček

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám