Hlavní obsah

Velká houbová loupež. Veverka si pochutnala na ostře sledovaném hřibu

– Kostelec nad Černými lesy
Novinky, tcs

Od minulého pátku mohli lidé na internetu sledovat, jak na pozemku Školního lesního podniku v Kostelci nad Černými lesy rostou dva hřiby. Jeden z nich však tento týden zmizel. Záznamy odhalily, že se o krádež postarala hladová veverka, která si prvotřídní pochoutku nenechala ujít.

Jak rostou houbyVideo: Mall.tv

 
Článek

Růst hub mohou diváci v přímém přenosu sledovat na internetové televizi MALL.TV, která ve spolupráci s deníkem Blesk vysílá stream pod názvem Jak rostou houby z pozemků Školního lesního pozemku v Kostelci nad Černými lesy.

Diváci tak mohou sledovat růst hub, které nikdo neutrhne, a vidět tak celý jejich životní cyklus. Kamery nejprve zachytily první hřib smrkový, který rostl čtyři dny, než se sám zhroutil. Na místě pak vyrostly další dva hřiby, jeden z nich však ve čtvrtek ráno zmizel.

Jelikož jsou hřiby ostře sledované, nebyl žádný problém odhalit „viníka“. V 5:39 kamery zachytily veverku, která si poctivě narostlý hříbek nemohla nechat ujít.

Veverce uvízla hlava v ptačí budce, pomohli hasiči z Mníšku

Krimi

Že je zkušenou houbařkou, dokázala veverka téměř okamžitě. Tlamičkou hříbek vyvrátila, a když ho měla pevně v tlapkách, pečlivě očistila jeho nohu. Následně se svým úlovkem zmizela neznámo kam.

Na místě tak zůstává zatím jediný hřib. Lidé jeho růst mohou sledovat na internetu. I když se jedná o žánr „slow tv“, houby rostou relativně rychle. Změnu lze vypozorovat v řádech hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám