Hlavní obsah

Ve vlaku se našla taška se statisíci, drážní zaměstnanci majitele sami vypátrali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíže neupřesněné osobě se povedlo ve vlaku na Long Islandu zapomenout tašku se značným objemem v hotovosti. Drážní zaměstnanci však nejenže všechno vrátili, ale ještě původního majitele sami vypátrali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průvodčí Cristopher Nocito patrně nevěřil svým očím, když při prohlídce vlaku na Long Islandu v metropolitní oblasti New Yorku našel zapomenutou tašku a v ní doslova balík peněz v hotovosti. „Nepočítal jsem to, ale pak mi řekli, že tam bylo 30 tisíc dolarů (přes 700 tisíc korun),“ upřesnil později.

Americká média neuvedla, zda taška patřila muži, nebo ženě, ale nakonec se podařilo danou osobu vypátrat, přestože se uvnitř vedle peněz nenašly žádné doklady nebo jiná vodítka, která by její totožnost ozřejmila, uvedl web stanice ABC.

„Ale byl tam diář a v něm byla naplánovaná prohlídka auta,“ řekla Kristin Rikerová z metropolitního dopravního podniku.

Na základě toho se jí podařilo kontaktovat prodejce, kterému zaslala fotku pasažéra z bezpečnostní kamery, aby potvrdil, zda jde o stejnou osobu. To nakonec vedlo k úspěchu, a tak mohly být všechny peníze opět vráceny.

V zapomenuté peněžence bylo přes 230 tisíc. Zaměstnanec drah ji našel a vrátil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám