Hlavní obsah

Ve Francii našli v lese stovku osvobozených trpaslíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NANTES

Představte si, že si vyrazíte časně zrána do lesa na houby - a ejhle, místo hřibů najdete stovku zahradních trpaslíků. To se stalo jednomu muži ze západofrancouzského města Nantes, který si vyšel do lesa na předměstí.

Článek

Někteří zahradní mužíčkové na sobě nesli nápis "Osvobozen v roce 2000" a tak dále, podle toho, kdy byl ze zahrady přemístěn do lesa. Touto bohulibou činností se ve Francii od roku 1996 zabývá Fronta pro osvobození zahradních trpaslíků. Má už na svém kontě "osvobození" stovek trpaslíků, kteří jsou i ve Francii oblíbenou ozdobou zahrádek.

Fronta mužíčky přesazuje nejen do jejich "přirozeného" prostředí, tedy do lesa, ale přemísťuje je i na poněkud přístupnější místa, například před místní radnice, kostely, parkoviště supermarketů nebo dokonce fotbalová hřiště - zřejmě proto, že by si jich v lese také třeba nikdo nemusel všimnout.

Autory těchto recesistických akcí se zatím nikdy nepodařilo dopadnout. Policie se omezuje na to, že vždy trpaslíky zajistí a vyzve jejich majitele, aby si pro ně přišli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám