Hlavní obsah

V uších mu rostly houby. Video pro silný žaludek

Novinky, pal

Občas malé děti slýchají od rodičů, že mají uši špinavé tak, že by se v nich daly sázet brambory. Tohle rčení však většina lidí chápe jen jako obrazné, že by vám v uších opravdu mohlo něco vyrůst, si představit nedokážeme. Ve Vietnamu se však toto rčení proměnilo v realitu. Sice nešlo o brambory, ale jen o houby, stejně se však jedná o kuriózní a také trochu děsivý případ.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři ve Vietnamu odstranili pacientovi z ucha stovky hubVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Když 18. června přišel k doktoru Huatovi do města Bac Giang ležícího ve stejnojmenné provincii na severu Vietnamu pacient, který si stěžoval na bolesti v uších a problémy se sluchem, nestačil se lékař divit. V uchu mu totiž rostly tisíce drobných hub.

Vietnamští mladíci vyrobili pojízdnou repliku lamborghini z lepenky

AutoMoto

Na záběrech z endoskopické kamery je vidět, jak lékař odstraňuje z ušního kanálu souvislý porost drobných hub, které si v uchu pacienta vytvořily malou kolonii. Po odstranění hub pak bylo ucho ošetřeno dezinfekčním roztokem.

Muž měl v močovém měchýři kabel. Strčil si ho tam sám

Koktejl

Podle ošetřujícího lékaře si pacient přišel stěžovat na nedoslýchavost a současně na bolest a svědivý pocit v uchu. Tyto problémy po odstranění houbového porostu zmizely. A podle doktora Huata je štěstí, že sluchové orgány byly jen mírně poškozeny.

„Pokud by nedošlo k léčbě, mohly by houby způsobit pacientovi vážnou infekci,“ svěřil se lékař agentuře AP s tím, že na vině za celou situaci byla pacientova špatná hygiena.

Reklama

Výběr článků

Načítám