Hlavní obsah

V přístavu se mezi loděmi vynořil keporkak

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečným zážitkem se může pochlubit americký rybář Cy Williams, který kotvil v přístavu v Ketchikanu na Aljašce. Přímo před ním se totiž vynořil keporkak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V přístavu se vynořil keporkakVideo: Caters News, AP

 
Článek

Williams, který je původem z Floridy, o velrybě dobře věděl. Do přístavu se totiž tři dny vracela, občas i s dalším příslušníkem svého druhu.

Rybář se ji snažil stopovat, protože si přál vidět zblízka její vynoření, ale kytovec mu dlouho unikal. Až v pondělí se mu podařilo být ve správný čas na správném místě.

„Pokaždé si vybrala jinou cestu. Snažil jsem se ji sledovat, ale na tak velkého tvora se hýbala hodně rychle. Pak se najednou na hladině začaly objevovat bubliny a já věděl, kde je,“ popsal Williams pro Caters News okamžiky těsně předtím, než se velryba vynořila.

„Opravdu jsem si myslel, že narazí do lodi nebo mola, jak byla velká. Řekl bych, že měřila 12 až 15 metrů. Pokaždé, když vidím velrybu, naplní mě to úžasem. Ale vidět ji takhle zblízka, to bylo jedinečné,“ dodal rybář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám