Hlavní obsah

V porodnici je zaměnili, přišli na to po 80 letech

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

John William Carr a Jackie Lee Spencer mají stejné datum narození. Tím je 29. srpen roku 1942. Až po téměř osmi desítkách let se však ukazuje, že je dost možné, že celý život žili v jiných rodinách. V porodnici je totiž měli zaměnit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba muži se narodili během druhé světové války v americkém Buckhannonu. Po téměř osmdesáti letech teď muži přišli s tvrzením, které obviňuje porodnici ze záměny novorozenců. Muži se opírají o testy DNA. Ty během loňského roku prokázaly, že muži nemají genetickou shodu se svými rodinami.

Carr a Spencer se rozhodli Nemocnici St. Joseph po šokujícím zjištění zažalovat. Uvádějí, že celý život prožili v nevědomí, což jim způsobilo nespecifikované škody. Nemocnice se k žalobě zatím nevyjádřila.

Jak uvedl Charles Crooks, advokát Spencera, jeho klient strávil desítky let hledáním, kdo je muž, jenž je v jeho rodném listě uveden jako otec. Bylo mu řečeno, že jeho matku opustil ještě před narozením. V 11 letech však od matky dostal starou fotografii a podařilo se mu najít alespoň jeho příbuzné. Po provedení DNA testů se však ukázalo, že Spencer není pokrevně příbuzný s nikým z jeho rodiny.

Silná dávka emocí

Po usilovném pátrání se oba muži, kteří se narodili ve stejný den na stejném místě, setkali v den svých narozenin a DNA testy prokázaly, že oba patří pokrevně do jiných rodin. „Takový objev je dokončením mozaiky, kterou Jackie a jeho manželka skládali desítky let. Nikdy se jim ani nesnilo o tom, že by tohle byla odpověď,” uvedl Crooks.

Tři malé děti vtrhly do školy a způsobily tam škodu přes milion

Koktejl

„Nikdy jsem do rodiny vzhledově nezapadal. Mám modré oči, přitom moje matka a otec měli oba hnědé oči i vlasy. Stejně tak i moji sourozenci,” uvedl u soudu Carr. Podle něj si z něj otec také často dělal legraci, že není jeho syn, což bylo pro Carra velmi nepříjemné. V 17 letech opustil domov, přidal se k armádě a později se přestěhoval se ženou a hendikepovaným synem do Západní Virginie.

Oba muži jsou podle advokáta nyní šťastní, že se na stará kolena dozvěděli pravdu, a jsou rádi, že se navzájem poznali. „Byla to opravdu silná dávka emocí,” dodal Crooks.

Reklama

Výběr článků

Načítám