Hlavní obsah

V pamětech prince Harryho se může objevit jméno údajného rasisty v královské rodině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ Harry připravuje autobiografickou knihu a řada expertů na královskou rodinu se domnívá, že dílo bude obsahovat řadu třaskavých informací. Vydavatelství mělo Harrymu přislíbit 15 milionů liber (442 milionů korun) a bude za to očekávat pořádný trhák, míní experti. Jednou z informací může být například jméno údajného rasisty z královské rodiny, který se měl ptát na barvu kůže prince Archieho.

Foto: Profimedia.cz

Britská královská rodina na balkóně Buckinghamského paláce (2018)

Článek

Vévoda ze Sussexu již přes rok sepisuje své memoáry. „Nepíšu je jako princ, kterým jsem se narodil, ale jako muž, kterým jsem se stal,“ uvedl princ ve svém prohlášení, když letos v červenci vyšla tato událost najevo. Nakladatelství Penguin Random House oznámilo, že s princem Harrym uzavřelo smlouvu na několik knih.

Britská média spekulují o honoráři v závratné výši 15 milionů liber (442 milionů korun). Experti na královskou rodinu se domnívají, že vydavatelství bude na prince logicky tlačit, aby kniha obsahovala co nejvíce pikantností.

„Nakladatelé budou za své peníze žádat mnoho, jako například jmenování onoho takzvaného rasisty,“ uvedla Penny Junorová, expertka na královskou rodinu a autorka životopisu princezny Diany a prince Charlese.

Britský princ Harry chystá paměti, bude vzpomínat na Megxit

Koktejl

Narážela na interview Sussexových s Oprah Winfreyovou, při kterém zaznělo, že jeden z členů královské rodiny se dotazoval na barvu kůže prince Archieho, kterého tehdy vévodkyně Meghan čekala. Harry přitom prohlásil, že jméno nikdy neprozradí.

Jenže tlak na zveřejnění může být až příliš velký, míní Junorová. Další „atomovou bombou“, která může na královskou rodinu dopadnout, jsou pak další detaily ze života prince Charlese a princezny Diany, na který se Harry ve své knize chce rovněž zaměřit.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

„Zkoumá život své matky, takže bude psát o sňatku svých rodičů, rozchodu i aférách. To by mohlo neuvěřitelně poškodit jeho otce a vévodkyni Camillu,“ uvedla Junorová s tím, že Charles bude králem a Camilla jeho královnou (i když o jejím titulu ještě není rozhodnuto). „Poslední, co oni nebo tahle země potřebují, je další vzedmutí hněvu, které je, jak já pevně věřím, založeno na falešných obviněních,“ dodala expertka.

Ta už předtím uvedla, že se podle ní Harry dopouští stejných chyb jako předtím jeho matka, princezna Diana. Ta si podle Junorové myslela, že interview bylo skvělým tahem, kterým si získala přízeň občanů, brzy se však publicita obrátila proti ní. Interview s Oprah bylo prý pro Harryho a Meghan stejným omylem, kterého nakonec budou litovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám