Hlavní obsah

V Moskvě se konala největší světelná show na světě

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Z hlavní budovy Lomonosovovy univerzity v Moskvě se v neděli večer stalo obří plátno pro největší audiovizuální show na světě. Projekce doprovázená ohňostrojem byla vytvořena v rámci oslav 864. výročí založení Moskvy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě se konala největší světelná show na světěVideo: Reuters

 
Článek

Počítačové animace se promítaly na zatím největší plochu, na neuvěřitelných 25 500 metrů čtverečních. Tato videomappingová show se tak zřejmě zapíše do Guinnessovy knihy rekordů, uvedla agentura Reuters.

Bujarých oslav se zúčastnil také světoznámý lezec Alain Robert z Austrálie, který mimo jiné zdolal Eiffelovu věž v Paříži a Empire State Building v New Yorku. Po zkušenostech ze zahajování letních olympijských her v Sydney a světové výstavy Expo 2010 v Šanghaji se v neděli večer před zraky asi 100 000 diváků vydal vzhůru na 240 metrů vysokou budovu univerzity. Na přípravách se svým týmem pracoval posledních šest měsíců.

Na celé show se podílely tisíce pracovníků, kteří sestavovali obří ocelové konstrukce pro světlomety a reproduktory a instalovali 81 projektorů. Třešničkou na dortu oslav se pak stal ohňostroj. Více než 5000 rachejtlí se vzneslo do vzduchu, a úspěšně tak završilo svátek města Moskvy.

Projekcemi ožívají i české památky

Podobné představení, ovšem v mnohem menším měřítku, se odehrálo naposledy tuto sobotu na Staroměstském náměstí, kdy se na budovu Pražského orloje promítaly okamžiky z dějin této slavné památky. Koncem září se pak bude v České republice konat i festival videomappingu.

Reklama

Výběr článků

Načítám