Hlavní obsah

V Maďarsku změřili své síly hrobníci

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Osmnáct dvoučlenných týmů se v Debrecínu utkalo o titul nejlepších hrobníků Maďarska. Vítězná dvojice bude svou zemi reprezentovat na listopadovém mistrovství v kopání hrobů ve slovenském Trenčíně, kam dorazí nejen Maďaři a Slováci, ale i kolegové tohoto řemesla ze zbylých zemí visegrádské čtyřky, tedy Polska a České republiky.

Foto: MTI, .

V Maďarsku se konala soutěž hrobníků.

Článek

Úkolem bylo co nejrychleji vykopat 160 centimetrů hluboký, 80 centimetrů široký a 200 centimetrů dlouhý hrob. Posuzovala se rychlost, ale body porota udělovala i za styl a vzhled hrobu poté, co do něj kopáči naházeli hlínu zpět.

Nejlépe si vedli domácí borci László Tóth a János Rácz. Tato dvojice z Debrecínu bude reprezentovat Maďarsko na nadcházející soutěži hrobníků zemí Visegrádské čtyřky.

Foto: MTI, .

Pomůcky při soutěži hrobníků

Dvojice hrobníků z města Kisvárda po soutěži přiznala, že poslední pohřby už absolvovala v rámci tréninku na soutěž. „Rekordní byl den, kdy jsme vykopali šest hrobů,“ uvedl člen družstva László Paróczai.

Účastníci soutěže si po klání mezi sebou vyměňovali historky z pohřbů a hrobnické historky. Jeden ze soutěžících popisoval, jak si jedna rodina přála, aby pod rakví umístil postel. Další klient podle jeho slov chtěl, aby do hrobu umístili skříň, lahve i sklenice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám