Hlavní obsah

V Kaliningradu už je první Iskander, má čtyři nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

První Iskander je už v Kaliningradu na západě Ruska. Nejde však o raketu, kterými hrozil ruský prezident Dmitrij Medveděv v odvetě za americký radar v Brdech, ale o mládě žirafy v místní zoologické zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Žirafí mládě v Kaliningradu dostalo jméno po raketě Iskander.

Článek

"Žirafy Iva a Ida propadly smutku od doby, co nám uhynul samec Volchov," svěřila se listu Izvestija ředitelka místní zoo Ljudmila Apoková. Čtyřleté pátrání po vhodném samci však bylo marné, dokud se neslitovali berlínští kolegové, kteří Kaliningradu darovali dvouleté mládě.

V anketě mezi obyvateli Kaliningradu o jméno přírůstku, které muselo začínat na "I" vzhledem k Ivě a Idě, nevyhrál ani oblíbený Ivan či Illarion, natož libozvučná Hypotéka (rusky Ipotěk), ale právě Iskander.

"Až na druhé straně hranic zjistí, že máme Iskandera, tak se možná zasmějou a nebudou blbnout s protiraketovou obranou. Vycházíme z principu, že co je směšné, není hrozné, chceme žít se všemi v míru," řekl Sergej Antonjuk, který stál v pozadí přílivu telefonátů a "esemesek", hlasujících pro neobvyklé jméno.

První kaliningradský Iskander je zatím v karanténě. Veřejnosti se představí nejdříve za deset dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám