Hlavní obsah

V Kalifornii zakrývají tváře zatčených hlavami panáčků z lega. Firmě se to nelíbí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Murrieta

Policisté v kalifornském městě Murrieta bavili lidi na sociálních sítích fotografiemi zatčených, kterým překrývají obličeje typickými hlavami panáčků z lega. Tomu je však konec, protože výrobce světoznámých stavebnic se proti tomu velmi jednoznačně ohradil.

Foto: Profimedia.cz

Typické lego obličeje chránily vedle zatčených také identity policistů.

Článek

Policisté z Murriety považují za správné informovat občany o dění v jejich městě. Proto mimo jiné na sociálních sítích zveřejňují fotografie osob zatčených pro podezření ze spáchání nenásilných trestných činů. Ale podle nového zákona, který vstoupil v platnost na začátku roku, nesmějí zveřejňovat jejich identitu.

Rozhodli se proto zakrývat jejich tváře typickými obličeji figurek z lega. Veřejnost tento krok většinou přijala s pobavením, ale najdou se samozřejmě i lidé, kteří to považují za nemístnou ochranu zločinců. Nejen policisté pak vysvětlují, že ne každý, kdo je zatčen, musí být skutečným pachatelem trestného činu.

Použili i Shreka

Policie v Murrietě však již dříve zakrývala obličeje zatčených se smyslem pro vtip a nadsázku. Web Daily Mail informoval například o dopadení zloděje, jenž na fotografii dostal hlavu Shreka. Policisté to tehdy zdůvodnili tím, že se v obchodě choval jako „skutečný zlobr“.

Pochopení pro vtípky kalifornských policistů však neměla samotná firma Lego, která je vyzvala, aby hlavy figurek s okamžitou platností přestali používat. Výrobce argumentuje stručně, jasně a také naprosto logicky: obličeje lego panáčků jsou duševním vlastnictvím firmy.

Policisté k tomu vydali prohlášení, v němž vyjadřují pochopení pro tento požadavek a ujišťují, že mu v plném rozsahu vyhoví.

Krysy nám žerou marihuanu, stěžují si policisté v New Orleans

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám