Hlavní obsah

V Kalifornii se převrátil jeřáb a zničil dva domy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předčasně skončila v pondělí výměna sloupů elektrického vedení v jedné z ulic kalifornského města Long Beach. Jeřáb, s jehož pomocí dělníci sloupy vyměňovali, se převážil a jeho rameno se zřítilo mezi dva rodinné domy. Oba poničilo. Nehoda si vyžádala jednoho zraněného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Long Beach se převrátil jeřáb, zničil několik domůVideo: AP

 
Článek

Rameno jeřábu se mezi domy zřítilo krátce po půl jedné odpoledne místního času. Nehodu zachytila kamera umístěná na dveřích protějšího domu.

Jediným zraněným byl pastor Carl Kromminga. S nadsázkou by se dalo říct, že při něm stáli všichni svatí. Vyvázl totiž pouze s lehkými zraněními, má několik stehů na hlavě. Když jeřáb padal, stál přitom na verandě svého domu. „Doplňovali jsme zrovna generátory, pak jsme slyšeli hlasitou ránu a bylo to, jako kdyby mě někdo praštil baseballovou pálkou po hlavě,“ uvedl pro místní pobočku televize ABC pastor Kromminga.

„Netuším, jestli to byla část sloupu nebo část jeřábu, co mě srazilo. Jediné, co jsem viděl, bylo, jak jde střecha nad verandou k zemi a těsně mě míjí,“ popsal pastor dramatické okamžiky. Muž byl převezen do nemocnice, kde strávil noc na pozorování.

Kvůli nehodě byla vypnuta elektřina v okolí, bez proudu bylo několik hodin zhruba 6700 lidí. Příčiny nehody jsou stále předmětem vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám