Hlavní obsah

V jihoafrické loterii padla čísla 5, 6, 7, 8, 9, 10

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Neobvyklá kombinace čísel zapříčinila, že jihoafrická loterie PowerBall učinila za jeden den milionáře hned z dvaceti lidí. Každý z výherců z celkového banku inkasoval 5,7 milionů randů (zhruba osm milionů korun), uvedla BBC.

Foto: Novinky.cz s Adobe Stock

Výherní losovací míčky

Článek

Kvůli velmi neobvyklé posloupnosti čísel už se vyskytly pochybnosti o regulérnosti losování. Vylosovanými čísly byly totiž 5, 6, 7, 8, 9 a dodatkové číslo 10.

Kromě dvaceti lidí, kteří trefili jackpot, může být spokojeno i dalších 79 sázejících, kteří trefili všechna čísla kromě dodatkového. Za to jim náleží výhra v přepočtu bezmála 9000 korun na jednotlivce.

Ovdovělý otec tří synů vyhrál v charitativní loterii dům za miliony

Koktejl

„Gratulujeme dvaceti vítězům loterie PowerBall. Čísla byla neočekávaná, ale hodně hráčů se rozhodlo tuto kombinaci hrát,“ uvedl provozovatel loterie Ithuba.

Pod tímto příspěvkem se na Twitteru rozjela diskuse, v níž mnoho lidí pochybuje o tom, že losování nebylo zmanipulované. Národní loterijní komise výsledky označila za nevídané a zahájila vyšetřování.

BBC připomíná, že šance na dělené vítězství v loterii je extrémně neobvyklá, tím spíš, že se o jackpot dělí hned dvacet lidí. Podle výpočtů je v Jihoafrické republice pravděpodobnost hlavní výhry 1 : 42 375 200. Sázející vybírají v každém z pěti sloupců číslo od nuly do padesáti a dodatkové číslo od nuly do dvaceti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám