Hlavní obsah

V Japonsku dopadli opici, která napadala lidi. Její komplici jsou stále na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská policie dopadla makaka, který v jihozápadní prefektuře Jamaguči od 8. července napadl nejméně 10 lidí. V nejzávažnějším případě se vloupal do rodinného domu a poškrábal kojence. Japonská policie se ale domnívá, že za útoky stojí celá skupina primátů, pátrání lovců proto pokračuje.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Snímek z videa, které zachycuje opici snažící se dostat do domu v japonské prefektuře Jamaguči.

Článek

Půl metru vysokého a asi čtyři roky starého samce makaka střelil jeden z lovců uspávací šipkou. Poté jej lapili poblíž školy.

V Japonsku pátrají po opici, která útočí na lidi a napadla i kojence

Svět

Pátrání se rozběhlo zhruba tři týdny poté, co začaly první útoky. Zatím si vyžádaly pouze lehká zranění – škrábance a kousance. Dosud se eviduje více než 50 případů. Lidé v okrese Ogori začali na obranu nosit deštníky a zahradní nůžky. Samospráva vyhlásila stav pohotovosti a doporučila zavírat okna.

Útoky pokračují

„Svědci popisují opice různých velikostí, a i po dopadení (čtyřletého opičího samce) dostáváme hlášení o dalších útocích,“ uvedl pro server The Guardian japonský úředník, který si přál zůstat v anonymitě.

Japonští makakové se běžně vyskytují ve velké části země. V některých oblastech je lidé považují za škůdce, protože požírají úrodu nebo se vloupávají do domů. I když takové chování není překvapivé, v okrese Ogori se vymklo kontrole, makakové útočí i na děti. Místní samospráva musela najmout profesionální lovce, kteří nastražili pasti a rozdělili se do pátracích skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám