Hlavní obsah

V čínské márnici prohodili těla. Nechali pohřbít špatného nebožtíka

Novinky, mšv

Čínská nemocnice se kaje poté, co prohodila těla dvou nebožtíků a nechala pohřbít špatného. Že došlo k záměně, vyšlo najevo až ve chvíli, kdy do márnice přijeli jedni z pozůstalých a místo těla 21letého muže jim vydali tělo 80leté ženy, píše britský server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodina zesnulé ženy si pro tělo příbuzné přijela o celé dva týdny dříve. Nevědomky při tom převzala úplně cizího člověka, kterého pak nechala pohřbít.

Chyba vyšla najevo až tehdy, kdy si přijela rodina pro tělo mladého muže, jenž zahynul při dopravní nehodě. Mladíkův strýc Čcheng Ja-chung uvedl, že si márnice v provincii Che-pej nechala naúčtovat v přepočtu skoro 34 tisíc korun, aby tělo uskladnila do doby, než bude vše připraveno na pohřeb.

„Zemřel během dopravní nehody 15. března a více než 20 dní zůstal v márnici nemocnice. Včera (8. dubna) jsme si chtěli převzít jeho tělo, ale místo toho nám dali jiné. Tak jsme kontaktovali policii,“ popsal.

Následně zjistil, že došlo k záměně. Mladíkovo tělo, které už přes dva týdny leželo v zemi, pak muselo být exhumováno. „Tohle je vážně vtip astronomických rozměrů,“ postěžoval si Čcheng Ja-chung.

Rodina si správné tělo převzala a hned ten den ho opět řádně pohřbila. Oběma poškozeným stranám byla nabídnuta kompenzace.

Reklama

Výběr článků

Načítám