Hlavní obsah

V Austrálii se zřítilo letadlo, oba piloti odešli po svých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O letecké havárii, která se v pondělí stala na západě Austrálie při hašení lesního požáru, nelze mluvit jinak než jako o zázraku. Z letadla nezbylo téměř nic, přesto oba piloti z trosek vyšli jen s lehčími zraněními.

Z letadla nezbylo téměř nic, ale piloti odešli po svých.Video: Reuters

 
Článek

Boeing 737 patřil kanadské společnosti Coulson Aviation a byl upraven pro transport velkého množství tekutin na hašení velkých požárů.

Odstartoval z letiště v Boulsonu a zamířil ke zhruba 500 kilometrů vzdálenému lesnímu požáru v národnímu parku Fitzgerald River.

Byl to toho dne již třetí let a předchozí dva proběhly zcela standardně. Při tom třetím se však pilotům po vypuštění hasicí směsi nepodařilo znovu nabrat výšku a letadlo se poblíž města Hopetoun zřítilo z výšky kolem 550 metrů.

Po nárazu na zem se stroj rozlomil na několik kusů a začal hořet, takže z něj nezbylo téměř nic.

Je tedy neuvěřitelné, že se oběma pilotům podařilo z trosek dostat ven a odejít jen s lehkými zraněními. Na místo vedle záchranářů ihned vyrazili vyšetřovatelé, aby co nejdříve určili příčinu pádu letadla.

Společnost Coulson Aviation zaznamenala druhou vážnou havárii v krátkém období. V roce 2020 totiž spadlo její letadlo C-130 Hercules při hašení lesních požárů na východní straně Austrálie a tehdy zahynuli tři piloti. Vyšetřovatelé zatím tyto dvě události nespojují.

Kopilotku zříceného nepálského letadla postihl stejný osud jako jejího manžela před necelými 17 lety

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám