Hlavní obsah

V Anglii objevili džungli z devatenáctého století

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejzápadnější cípek Anglie - hrabství Cornwall - žije výjimečným objevem, kterému zatím ještě nikdo nechce příliš věřit. Na půl akru se tam rozkládá hustý tropický prales. Trebah Gardens, kde se malá džungle našla, se nachází ve Falmouthu. Zahradníci ji objevili, když prosekávali okolní křoviny a stromy. Součástí je například osmimetrová palma.

Článek

Bylo takřka nemyslitelné, že by mohly podobné tropické rostliny přežít v Anglii, ale je to tak. Za výjimečnou "zahrádkou" stojí zřejmě muž jménem Charles Fox, který si v 19. století během viktoriánské éry přivezl všemožná semínka a rostliny ze svých zámořských cest, informoval Daily Telegraph.

"Prořezával jsem nějaké křoviny, když se mi z ničeho nic naskytnul neuvěřitelný výjev. Nikdy jsem nic takového neviděl. Zahradničím tu už 18 let a o tomhle jsem vůbec nevěděl. Je to jako z nějaké dětské dobrodružné knížky. Stojíte tu a připadáte si jako uprostřed brazilské džungle," uvedl 39letý zahradník Darren Dickey.

Reklama

Výběr článků

Načítám