Hlavní obsah

V americkém městečku zvolili za starostu francouzského buldočka

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy americké žily v posledních dnech především volbou prezidenta. Ve značně menším měřítku si však v neregistrované komunitě Rabbit Hash v Kentucky volili i nového starostu. A tím v městečku nikdy není člověk. Aktuálně byla proto pozice přiřknuta půlročnímu francouzskému buldočkovi Wilburovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V Rabbit Hash jsme nikdy neměli za starostu skutečnou osobu nebo člověka,“ vysvětlila Wilburova panička Amy Nolandová pro NBC News. Podle ní neobvyklá tradice sahá do konce 90. let minulého století. „Žil tu muž jménem Don Claire, který si myslel, že by bylo skvělé zvolit nějaké zvíře – ne nutně psa – starostou městečka,“ vysvětluje.

Nolandová tvrdí, že v městečku, které má kolem 300 obyvatel, žije mnoho lidí, kteří milují psy. Ona sama se stará o opuštěná zvířata, kterým hledá nový domov. Sama kromě Wilbura vlastní ještě dva mazlíčky.

Chtěla pozitivní zprávy

Městečko mělo zatím pět psích starostů. Tím posledním byl pitbul jménem Brynn, který byl v úřadu poslední čtyři roky. Volba starosty se totiž shoduje s volbou amerického prezidenta, přestože podle Nolandové nejde o nic politického.

Žena prý stála i za volební kampaní svého buldočka. Chtěla především vnést trochu pozitivity do dnešní doby. „Média jsou plná negativ, voleb, covidu-19, takže jsem asi chtěla konečně nějaké pozitivní zprávy,“ vysvětlila Nolandová. Dodala, že Wilbur novou funkci zvládá zatím zdárně. „Dal už množství rozhovorů a užívá si škrábání na břiše a za uchem,“ uzavřela.

Rabbit Hash je neregistrovanou komunitou, což znamená, že jde o území, které je spravováno jako součást větších správních rozdělení, ale samo nemá vlastní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám