Hlavní obsah

V Americe vylovili rybu s lidskými zuby

– Columbia
Novinky, Dagmar Plecháčová

Američan Frank Yarborough zřejmě nikdy nezapomene na den, kdy z jezera Wylie v Jižní Karolíně vytáhl podivnou rybu, jež měla čelist plnou zubů, které se na první pohled podobaly lidským. Sám rybář se domníval, že na udici chytil sumce, ale když pro něj natáhl ruce do vody a chtěl ho zvednout, ryba jej kousla do prstů.

Foto: Profimedia.cz

Zuby ryby se výrazně podobají lidským.

Článek

Úlovek měřil zhruba 50 centimetrů a vážil okolo 2,5 kilogramu. Robert Stroud, biolog specializující se na sladkovodní ryby spolu s Ministerstvem přírodních zdrojů v Jižní Karolíně potvrdili, že vzorky z ryby byly zaslány k odbornému posouzení, aby bylo s jistotou určeno, o jaký druh se jedná.

Foto: Profimedia.cz

Ryba měří okolo 50 centimetrů a váží 2,5 kilogramu.

„Je pravděpodobné, že jde o poměrně běžný druh s názvem pacu, jenž je příbuzný piraním. Pocházejí z povodí Amazonky a jsou docela oblíbenými rybami v akváriích,“ domnívá se Stroud.

Foto: Profimedia.cz

Rybář se domníval, že z vody vytahuje sumce až do doby, než jej ryba kousla.

V jezeře Wylie by však tento druh neměl co dělat. Biologové se proto shodují, že se exotická ryba již někomu nevešla do akvária, a proto ji majitel volně vypustil do vod jezera. Neobvyklý úlovek se nyní nachází v mrazáku rybáře Franka Yarborougha, který prý však nemá v plánu si ji připravit k jídlu.

Foto: Profimedia.cz

Neobvyklý úlovek v chladícím boxu.

Reklama

Související články

Na Borneu objevili žabku o velikosti hrášku

Třetí největší ostrov světa Borneo odkryl další ze svých tajemství. Vědci tam nyní objevili žábu, která v dospělosti dorůstá zhruba deseti až 12 milimetrů....

Výběr článků

Načítám