Hlavní obsah

Už ležel v márnici. Když přišla rodina, pohnul se

Pětačtyřicetiletého Inda Srikéše Kumára srazila v indickém městě Murádábádu motorka a on byl prohlášen za mrtvého. Jenže po noci v márnici se zjistilo, že muž mrtvý není. Šokující skutečnost odhalila příbuzná domnělého zesnulého, když měla identifikovat tělo.

Foto: Profimedia.cz

V márnici ležel domnělý zemřelý 6 hodin. Ilustrační foto

Článek

„Při příjmu pacienta ve tři hodiny ráno nezjistil lékař srdeční tep. Proto byl muž prohlášen za mrtvého. Ošetřující lékař zkontroloval pacienta několikrát,“ ujistil indická média náměstek pro zdravotnictví svazového státu Uttarpradéš doktor Šiív Singh.

Podle úřadů je mrtvý, Španělovi se nedaří dokázat, že žije

Koktejl

Po prohlášení za mrtvého bylo jeho tělo převezeno do státní nemocnice, kde mělo být posléze podrobeno pitvě. V márnici muž strávil šest hodin, než se dostavili jeho příbuzní, kteří měli dát povolení k pitvě zesnulého a kteří ho měli identifikovat.

Vždyť žije, volala snacha

Naštěstí mezi nimi byla i jeho snacha Madhú Bálaová, která si všimla, že se muž pohnul. „On vůbec není mrtvý, jak je to možné?“ ptá se na záznamu pořízeném z nemocnice.

Srikéš Kumár tak z márnice opět putoval do nemocnice, kde zůstal v komatu. Nemocnice, která ho prohlásila za mrtvého, jakékoliv pochybení odmítá.

„Byl řádně zkontrolován a při příjmu nevykazoval žádné známky života,“ obhajuje postup ředitel nemocnice Rádžéndra Kumár. Přesto se však nevyhne dalšímu policejnímu vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám