Hlavní obsah

Uvězněni v ptačím trusu: V americkém městečku čelí invazi tisíců vran

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

California

Městečko Californii v Pensylvánii noc co noc pravidelně navštěvují nevítaní hosté. S každým soumrakem tam v letošním zimním období přilétá ohromné hejno vran. Místní obyvatelé ale z tisíců černých ptáků žádnou radost nemají. Opeřenci za sebou totiž zanechávají spoušť.

Obyvatele Pensylvánie v noci terorizují tisíce černých ptáků

 
Článek

Se západem slunce do americké Californie přilétají vrány, které městečko opouští zase až za svítání. Podle odborníků za jejich podivné chování může zima. Vrány se totiž stahují do měst za teplem. To ale nemění nic na tom, že jsou z nich místní obyvatelé nešťastní.

„Kolem sedmé ráno způsobují víc hluku než můj alarm,“ uvedla Jess Priestová.

Hluk ale rozhodně není jediným problémem, na který si lidé stěžují.

„Situace je velmi špatná. Ptáci nás nenechají v noci spát a navíc si ulevují úplně všude. Ničí tak mimo jiné naše auta,“ řekla v rozhovoru pro regionální televizi WPXI Jen Sasková.

Od laserového světla po strašáka

Lidé tedy vymýšlejí nejrůznější způsoby, jak ptáky z města vyhnat. Místní univerzita proti nim s úspěchem použila laserová světla. Ptáci od vysoké školy prchli, přesunuli se však na jiné místo, jen o několik ulic dál.

Některá řešení ale naproti tomu nezabírají vůbec, přesvědčila se o tom i Bree Robinsonová, která vytáhla do boje obyčejného strašáka.

„Jednoho dne jsem se naštvala natolik, že jsem vyrobila strašáka. Neměla jsem tušení, zda by to mohlo zabrat. Připevnila jsem ho každopádně do koruny stromu. Bohužel to ale nemělo žádný efekt,“ popsala svůj pokus Robinsonová.

Většině obyvatelů tak nezbývá než doufat, že ptáci naleznou teplo jinde a jejich město sami opustí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám