Hlavní obsah

Pes utekl od nových majitelů zpět do útulku a zazvonil u dveří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci útulku v texaském El Pasu zažili před pár dny velké překvapení, když na ně v noci začala zvonit fenka, kterou si nedávno vzali noví majitelé. Musela kvůli tomu překonat značnou vzdálenost v potenciálně nebezpečném prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když si fenku Bailey, která je údajně křížencem huskyho, nedávno vzali z útulku domů noví majitelé, vypadalo to jako radostná událost pro všechny. Bailey však byla jiného názoru a po pár dnech od rodiny utekla.

Liga pro záchranu zvířat v El Pasu, která provozuje útulek, kde zvíře před tím trávilo svůj čas, vydala výzvu, aby se lidé v okolí po Bailey podívali, nikde po ní ale nebylo vidu ani slechu. Až po zhruba třech dnech cesty se objevila, a to u dveří svého bývalého domova.

V tu chvíli bylo něco po jedné ráno, ale chytrá fenka zburcovala personál stanice zvonkem u dveří. „Na kameře u zvonku jsme ji viděli, jak tam pobíhá, posedává a čeká, až někdo přijde,“ popisuje šéfka útulku Loretta Hydeová.

Bailey musela cestou překonat několik silnic, kde jí hrozilo nebezpečí střetu s auty, a celkem urazila přinejmenším 16 kilometrů. Není tedy divu, že po vřelém přivítání s bývalými ošetřovateli ihned ulehla k dlouhému odpočinku.

„Jak jsme věděli, psi jsou neuvěřitelní,“ okomentoval útulek tuto událost na sociálních sítích. „Byl to pro nás všechny moc hezký konec,“ dodala Loretta Hydeová s tím, že nyní je Bailey už zase u svých nových majitelů.

Pes dovedl zachránce ke svému pánovi, který se ztratil v poušti

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám