Hlavní obsah

„Útok biologickými zbraněmi“. Berlínští policisté vyfasovali o silvestrovské noci plesnivé sendviče.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlínští policisté se za svůj profesionálně zvládnutý zásah v centru metropole o silvestrovské noci proti výtržníkům s petardami nedočkali zrovna nejlepší péče. Ředitelství se jim sice postaralo o stravu v podobě sendvičů, ty ale byly plesnivé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku BZ se na rozdávaném jídle tvořil nevábný bílý a zelený povlak, a tak mnozí policisté prý vyrazili do terénu raději hladoví. Někteří ale zveřejnili snímky nepoživatelného občerstvení s plísní na okurkách a paprikách na sociálních sítích, což vyvolalo ostré reakce.

„Šílenství! To není catering. To je útok na policisty biologickými zbraněmi,“ komentoval obrázky jeden z uživatelů. „S takovým zásobováním posílá Berlín naše policisty do silvestrovské noci. Nestydíte se?“ přidal se další.

Vedení policie se urychleně snaží nechutný incident objasnit. „(Berlínská) policejní prezidentka Barbara Slowiková je rozhořčena, tohle je nepřijatelné,“ řekla policejní mluvčí Anja Dierschkeová.

Odpovědní úředníci podle ní už prověřují, zda šlo o selhání na straně dodavatele, nebo jestli problém vznikl špatným skladováním.

Foto: Riedl Annette, ČTK

Policejní auta u Braniborské brány v Berlíně o silvestrovské noci

To prý ale může chvíli trvat. Mnozí z policistů, kteří na silvestra zasahovali, měli totiž v pondělí volno a nebyli k zastižení, aby pomohli upřesnit, kolik z nich dostalo zkaženou stravu.

V noci na Nový rok měli berlínští policisté hodně práce, když zasahovali proti hordám výtržníků, kteří je ostřelovali zábavní pyrotechnikou. Zatčeno bylo 390 lidí a více než 50 strážců pořádku utrpělo zranění.

Oslavy v Berlíně se zvrhly, lidé na sebe vzájemně útočili petardami

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám