Hlavní obsah

Urvané nárazníky a blatníky. Toulaví psi způsobili v autosalonu milionové škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastním očím nevěřil majitel autosalonu v texaském Houstonu, když se ráno podíval na parkoviště a viděl, že několik vozidel má orvané či jinak poškozené nárazníky, blatníky a dveře. Podobná situace se během listopadu ještě dvakrát opakovala a celková škoda se vyšplhala na 350 tisíc dolarů (7,9 mil. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bezpečnostní kamery pachatele jednoznačně odhalily: žádný gang výtržníků nebo opilců, ale dva toulaví psi. Záznamy ukázaly, že pracovali koordinovaně, jako sehraný tým, informovala televize ABC13.

„Zakousli se do nárazníků a tahali, dokud je neuvolnili. A pak je strhli. Bylo to skoro jako cílený útok,“ řekl Imran Haq, majitel firmy G Motors.

Psi se podle něj pustili do aut vší silou. „Pracují nepřetržitě na stejném autě. Tenhle se snaží sežrat reflektor a oblast kapoty. Jako kdyby toužili po nějaké osobní vendetě,“ komentoval Haq jeden ze záběrů.

Řádit na parkovišti prý začali večer, načež po 21. hodině odběhli, aby se později vrátili a „práci dokončili“. Když majitel autosalonu podal trestní oznámení na neznámého pachatele, policisté jej odbyli. „Řekli, že nemohou nic dělat, dokud psi někoho nezraní,“ uvedl Haq.

Toulaví psi si v písku vyhrabali „bytovku“

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám