Hlavní obsah

Toulaví psi si v písku vyhrabali „bytovku“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem listopadu objevili toulaví psi hromadu písku před chrámem v thajské provincii Lopburi a začali si v něm budovat útočiště, které je chrání před nepříznivými povětrnostními podmínkami.

Toulaví psi si v písku vyhrabali „bytový dům“.Video: AP

 
Článek

Při pohledu na výsledek se nelze ubránit dojmu, že si psi vybudovali takřka bytový dům, jen v něm nejde o místnosti, ale vyhloubené nory.

Se „stavebními pracemi“ začali psi na konci listopadu, kdy si jejich úsilí všimla místní obyvatelka Khun Joyceová cestou do práce: „Nemohla jsem zastavit smích, když jsem je viděla,“ vzpomíná na první setkání se čtyřnohými staviteli.

Ti dnes už mají v hromadě vyhloubené pohodlné nory, v nich většinou odpočívají. Jejich stavba jim poskytuje ochranu jak před sluncem, tak před deštěm. O víc se starat nemusejí, protože něco k žrádlu jim často přinesou vesničané.

Podle odhadů je v celém Thajsku přibližně 800 tisíc toulavých psů, z toho 300 tisíc jen v hlavním městě Bangkok. Často se drží právě v blízkosti buddhistických chrámů, kde je krmí mniši.

Žena odhodila dítě do strouhy, život mu zachránili toulaví psi

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám