Hlavní obsah

Úřad v Darwinu se spletl v desetinné čárce, zaměstnanci vyplatil téměř osm miliónů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audit hospodaření úřadů australského Severního teritoria zveřejněný tento týden odhalil problémy týkající se přeplácení některých zaměstnanců. Mezi všemi vyčníval případ, kdy jeden ze zaměstnanců dostal díky chybě úředníka výplatu stonásobně vyšší. S odvoláním na zprávu auditora o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeden ze zaměstnanců na výplatní pásce úřadů nebo agentur pod správou Severního teritoria se zřejmě nestačil divit, když mu v září loňského roku přistála částka ve výši 497 176 australských dolarů (zhruba 7,9 miliónu korun). Pravidelný plat dotyčného žijícího v odlehlé části země přitom činil pouze 4921,76 dolarů (zhruba 79 600 korun).

Pracovník však odolal pokušení a okamžitě chybu nahlásil. Peníze byly vráceny zpět na účet o měsíc později.

Auditor ve zprávě dodal, že by k tomu došlo podstatně dříve, kdyby zaměstnanec nebydlel v odlehlé oblasti a nemusel podniknout časově náročnou cestu do banky.

Podle zprávy došlo v období od července 2017 do ledna 2018 k dalším 742 případům přeplacení. Ke konci letošního ledna nebylo z peněz zaslaných na účty vráceno na 767 000 australských dolarů (přibližně 12,4 miliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám