Hlavní obsah

Uprchlý klokan při odchytu v Kanadě udeřil policistu do obličeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokan, který v Kanadě utekl chovatelům během převozu do nového domova, byl po víkendu stráveném ve volné přírodě odchycen poblíž Toronta. Ještě předtím však uštědřil ránu pěstí do obličeje jednomu z policistů, kteří jeho útěku učinili přítrž.

Uprchlý klokan udeřil v Kanadě policistu.Video: Reuters

 
Článek

Samice klokana utekla ve čtvrtek pozdě večer během odpočinkové zastávky v zoologické zahradě v Oshawě v provincii Ontario, řekl stanici CBC hlavní ošetřovatel v zařízení Cameron Preyde.

V pátek se na sociálních sítích objevila videa, na nichž vačnatec narozený v zajetí běhá po ulicích v Oshawě, městě u jezera Ontario asi 60 kilometrů východně od Toronta.

Hlídkující policisté klokana spatřili v pondělí nad ránem, sdělil stanici CBC štábní seržant Chris Boileau s tím, že s klokanem navázali kontakt a podle instrukcí ho chytili za ocas. Během odchytu však klokan udeřil jednoho z policistů do obličeje.

„Je to něco, co si on i jeho kolegové z policejní jednotky budou pamatovat po zbytek kariéry,“ dodal Boileau.

Zvíře bylo na cestě do zoologické zahrady v Québeku. Po odchytu v Oshawě se mu podle Preydea dostalo ošetření a zůstane zde několik dnů odpočívat.

Turistka chtěla poplácat klokana. Vzápětí se nestačila divit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám