Hlavní obsah

Unikátní dvouhlavou želvu si páníčci hýčkají, krmí ji ústřicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hříčka přírody v podobě dvouhlavé želvy bahenní se našla letos v červnu. Panovaly obavy o její přežití ve volné přírodě, a tak se jí ujala americká rodina. Rozhodli se malému zázraku věnovat potřebnou péči, kterou rozhodně neberou na lehkou váhu.

Dvouhlavá želvaVideo: AP

 
Článek

Hříčka přírody v podobě dvouhlavé želvy bahenní se našla letos v červnu, americká rodina se strachovala o její přežití ve volné v přírodě. Z tohoto důvodu se rozhodli se malého zázraku ujmout a věnovat mu potřebnou péči.

Rodina vybrala pro želvu ikonické jméno, které odkazuje právě na její nevšední vzezření. Pojmenovali ji „DoubleHeader“(v překladu „Dvouhlavoun“). O želvu se v rodině stará především otec, který ji dvakrát denně krmí a vyměňuje jí vodu. Doufá, že díky dostatečné péči by želva mohla žít delší život.

Rodina z amerického Marylandu nedávno shromáždila záběry svého unikátního mazlíčka. „Můj táta je odjakživa milovníkem želv, sám si dal za úkol poskytnout tomuto jedinečnému tvorovi nejlepší možný život. Krmí ho čerstvými syrovými ústřicemi a nezapomíná ani na dostatečný příjem vápníku,“ uvedla Emily Richardsová.

Celá rodina „Dvouhlavounovi“ poskytuje lásku, která obvykle směřuje spíše k chlupatým mazlíčkům, a dělá maximum pro to, aby se dožil co nejvyššího věku.

Želva byla pryč tři a půl roku, našla se osm kilometrů od domova

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám