Hlavní obsah

Umírající žena chtěla obří penis na hrobě. Rodina jí ho postavila

Mexičanka Catarina Orduña Pérezová vyřkla před svou smrtí neobvyklé přání. Zatoužila mít na hrobě obří falickou sochu. Půl roku poté, co zesnula, jí rodina penis vážící asi 270 kilogramů skutečně vztyčila. Provokativní skulptura se ihned stala hitem, i když ne u všech.

Foto: Profimedia.cz

Mexický hřbitov (ilustrační foto)

Článek

Pérezová zemřela koncem loňského roku ve věku úctyhodných 99 let. Podle jejího vnuka Álvara Moty Limóna nechtěla mít klasický mexický hrob.

„Vždy byla velmi avantgardní a měla nadčasové myšlení,“ uvedl muž pro server Vice.

Žena, jíž se přezdívalo Doña Cata, byla v malém městečku Misantla v mexickém státě Veracruz velmi váženou osobou. Navštěvovali ji i místní politici. Svým nezvyklým přáním příbuzné poněkud zaskočila.

Ženy v Kambodži si na videích hrají s květinami falického tvaru, znepokojily tím vládu

Koktejl

„Vždy o nás říkala, že jsme takzvaní vergas,“ vysvětluje Limón s tím, že toto slovo má několik velmi protichůdných výrazů.

V překladu označuje vulgární výraz pro penis a může být použito jako urážka, ale i kompliment.

Být verga znamená být cool. Pérezová tím své rodině dávala najevo, že je považuje za odvážné, soudržné, milující a šťastné a že mohou dokázat vše, co si přejí.

„Babička nahlížela na život s velkým optimismem a měla za to, že naše problémy by nás neměly přemoci,“ dodal Limón.

„Nechtěla, aby se na ní a na vše, co jsme na její osobnosti milovali, zapomnělo,“ uvedl vnuk s tím, že rodina se nakonec rozhodla ženino přání splnit.

Zhotovení trvalo měsíc

Velký penis měřící přes 1,5 metru a vážící přes 270 kilogramů odhalila rodina na náhrobku o minulém víkendu.

Autor sochy Isidro Lavoignet si nejprve myslel, že jde o vtip. „Takové monumenty nejsou příliš běžné a už vůbec ne v souvislosti se vzpomínkou na někoho zemřelého,“ uvedl autor.

Zhotovit dílo zabralo asi měsíc a Lavoignetovi pomáhalo dvanáct lidí, včetně řezbáře a sochaře. Tým se prý na delší dobu zaseknul u šourku, který se na první pokus příliš nepovedl.

Penis se ovšem stal hitem na internetu i mezi některými obyvateli. Jiní na skulpturu nahlíží s despektem, což je podle Limóna v poměrně konzervativním mexickém prostředí zcela pochopitelné.

Stánkaři v Thajsku dostali zákaz prodávat pití v erotických sáčcích

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám