Hlavní obsah

Umělec se spletl a pro německé Wittenberge namaloval obraz jiného města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistý umělec, který od Německých drah (DB) dostal zakázku na výzdobu nádraží ve městě Wittenberge, si ho popletl s městem Wittenberg, kde působil církevní reformátor Martin Luther. Lidé procházející podchodem pod nádražím ve Wittenberge se dívají na obraz slavného kostela, který ale ve městě vůbec nestojí. O tomto kuriózním případu informoval portál Welt.de.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Radnice Wittenberge ležícího v Braniborsku neplánuje na tomto omylu nic měnit, upozorňuje však, že konečné rozhodnutí je na DB. Záměnu chce nějak humorně využít, třeba jako hádanku vyzývající lidi, aby určili, která stavba do Wittenberge nepatří.

Radnici Wittenberge by ale samozřejmě podle jejího mluvčího potěšilo i to, kdyby se na nádraží objevil opravdový výjev z tohoto města. Zástupci Wittenbergu ležícího v Sasku-Anhaltsku vzkázali do Wittenberge, že by si mohli kostelní věž, kterou mají nedopatřením v nádražním podchodu, dostavět.

Welt píše, že autor vyobrazení pohledu na město v podchodu není zdaleka první, kdo si města vzdálená od sebe asi 200 kilometrů spletl. Už před lety průvodce ve Wittenbergu čekal na skupinu, aby ji vzal do Lutherova domu. Ukázalo se ale, že turisté jeli do Wittenberge.

Jindy se zase manželský pár z Berlína po několika dnech pobytu ve Wittenberge v kavárně vyptával, kde že je ten slavný kostel, na jehož dveře Martin Luther v říjnu 1517 přibyl svých 95 tezí kritických vůči církvi.

Do severního Německa za Vikingy, krásnou přírodou i vražednou ponorkou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám