Hlavní obsah

Učitel pustil dětem film s Medvídkem Pú. Šlo o násilný krvák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Film Medvídek Pú: Krev a med v žádném případě není pohádka pro děti. Název však učitele z Miami zmátl natolik, že snímek bez obav pustil dětem. A nechal jej běžet zhruba půl hodiny, přestože si malí diváci začali záhy stěžovat.

Foto: Piglet's Big Movie", ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ke značně politováníhodné události došlo 2. října v Akademii pro inovativní vzdělávání v Miami, když žáci čtvrté třídy zhruba půl hodiny sledovali film Mevídek Pú: Krev a med. Jde o novinku z letošního roku, ale navzdory přítomnosti oblíbeného dětského hrdiny v názvu, nejde o pohádku.

Snímek je totiž prvoplánovým krvákem. Popisuje řádění Medvídka Pú a Prasátka, kteří jsou zklamaní a rozzlobení tím, že Kryštůfek Robin odešel na vysokou školu a opustil je. Zápletce odpovídají velmi nízká hodnocení diváků i odborníků.

Tento brak s využitím známé postavičky mohl vzniknout proto, že nedávno vypršela autorská práva na díla s roztomilým medvídkem a jeho kamarády.

Uteč, schovej se, bojuj. Medvídek Pú v Texasu učí malé děti, jak se chovat při střelbě ve škole

Koktejl

Škola přispěchala s psychologem

Podle Michelle Diazové, jejíž dvojčata byla promítání přítomna, byly děti z tohoto hrůzného zážitku značně otřeseny a v reakci na to jim pak škola poskytla psychologické poradenství.

Diazová připouští, že si film asi vybrali sami školáci, ale obviňuje učitele, že si neověřil, o jaký snímek ve skutečnosti jde. A zjevně jej neodradil ani podtitul „Toto není příběh na dobrou noc“.

Podle vyjádření Diazové pro CBS News začaly děti velmi záhy po začátku filmu křičet, ať jej učitel vypne, ale ten se k tomu odhodlal až po dvaceti třiceti minutách.

Ředitelka školy Vera Hirshová to však považuje za snad dobrý konec. „Jakmile učitel zjistil, co dětem promítá, okamžitě film vypnul,“ uvedla pro New York Times. A dodala, že to nejhorší se ve filmu naštěstí odehrává až později.

Medvídek Pú dostává na budku. Na Tchaj-wanu se staly hitem protičínské nášivky

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám